Historialliset Leirit

Seuraa historiallista elämänmenoa leireillä

Festivaalialueelta löytyy erilaisia leirejä, jotka ovat tapahtuman mielenkiintoisinta antia. Keskiaika- ja viikinkileireissä asumus on aikakauden teeman mukainen. Festivaalin aukioloaikoina voit tutustua leiriläisiin ja heidän asumuksiinsa. Festivaalin alueohjelman päätyttyä klo 18, leiriläiset vetäytyvät omiin oloihinsa leirinuotioilleen. 

 

Keskiaikaleiri

Tässä leirissä voit nähdä pilkahduksia keskiaikaisesta elämänmenosta. Voit kysellä asukkailta keskiaikaisista tavoista ja tutustua autenttiseen leirielämään ruuanlaittoineen, ajanviettoineen ja elävöittäjineen.

Viikinkileiri

Viikinkileirin läänitys kasvaa vuosi vuodelta. Leirialueella voit tutustua viikinkien toimintaan, asusteisiin, aseisiin ja panssareihin.

Metsänpeitto

Metsänpeiton leirialueella pääset näkemään vähän värikkäämpää keskiaikaa. Metsänpeiton leirissä on lupa poiketa keskiaikateemasta ja heittäytyä satujen, tarinoiden ja legendojen maailmaan. Leirissä asustavat vaikkapa roolipelaajat, shamanismista ja muinaisuskosta tai muinais-suomalaisesta mytologiasta kiinnostuneet festivaalivieraat.