Saapuminen

Saapuminen festivaalille

Hämeen keskiaikafestivaali sijoittuu Hämeenlinnan Linnanpuistoon ja Linnanniemen alueelle. Tapahtuma-alueelle pääset Kustaa III:n kadun ja Niittykadun risteyksessä olevasta festivaaliportista. Huomaathan, että alueen pohjoispuolelta ei ole sisäänkäyntiä.

Lippujonon välttämiseksi suosittelemme ostamaan festivaalilipun etukäteen Tiketistä. Etukäteen ostettu lippu on edullisempi! Lipunmyyntipisteen ja lippuinfon löydät ennen festivaaliporttia oikealta kädeltä. 

Katso alueen festivaalialueen kartta alempana sivulla.

Saapuminen julkisilla liikennevälineillä

Linja-autoaikataulut voit omalta paikkakunnalta tapahtuma-alueelle tarkistaa Matkahuollon sivuilta.

Hämeenlinnan sisäisen joukkoliikenteen aikataulut Reittioppaasta.

Juna-aikataulut löytyvät VR:n sivuilta.

Bussi- ja rautatieasemalta kävelymatka festivaalialueelle

Hämeenlinnassa sisäinen bussiliikenne on niukkaa, mutta onneksi etäisyydet ovat lyhyet. Bussiasemalta pääportille on matkaa 900 metriä Linnankatua pitkin. Rautatieasemalta pääportille on matkaa 1,5 kilometriä upeaa rantareittiä pitkin.

Festivaalibussi Rautatieasemalta

Rautatieasemalta on festivaalivieraille ilmainen kuljetus festivaalialueelle. Bussi kulke non-stoppina n. 20 minuutin välein Rautatieaseman ja Niittykadun välillä Lauantaina ja Sunnuntaina. Bussi aloittaa liikennöinnin klo 9.30 ja viimeinen lähtö Niittykadulta on Lauantaina klo 18.30 ja Sunnuntaina klo 17.30.

Saapuminen autolla

Huomaathan, että historiallisella alueella on parkkipaikkoja kovin niukasti. Suosittelemme jättämään auton joko Pööliin, Vanainkatu 1:een, tai Kaivoparkkiin, Kaivokatu 13:een, josta on 800 metriä pääportille. Lähimmät parkkipaikat löytyvät Hämeenlinnan keskustasta.

Linnanpuiston vieressä sijaitsevat pysäköintialueet ovat tapahtuman käytössä, eikä niissä ole tapahtumakävijöille pysäköintiä.

Eri pysäköintitalot ja -alueet löydät Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Pysäköi edullisesti Pöölissä!

Festivaalin aikana 16.-18.8.2024 Pöölin pysäköintitalossa pysäköinti maksaa max 7€ päivässä, kun pysäköit Moovy-sovelluksella. (Muut maksutavat ovat normaalihintaisia.) Pööli sijaitsee Hämeenlinnan rautatieaseman läheisyydessä osoitteessa Vanainkatu 1 ja sieltä voi kävellä rantareittiä pitkin festivaalialueelle. Lue lisää Moovysta: https://moovy.fi/autoilijoille/kayttoonotto/

Invapysäköinti luvalla

Invapysäköintiin oikeutetuille autoille on varattu muutamia paikkoja Lasikulmassa osoitteessa Kasarmikatu 23. Invapysäköinti on oikeutettua erikseen Keskiaikafestivaalille merkityille paikoille.

Keskiaikafestivaalin kartta

Vuoden 2024 aluekartta päivitetään sivuille pian!

Sisääntulo alueelle tapahtuu Niittykadulta festivaalin pääportilta. Heti sisääntuloportin jälkeen löydät infopisteen, pukuvuokraamon ja Keskiaikapuodin erikoistuotteineen.

Alueella on runsaasti bajamajoja, myös invalideille. Sinisellä pisaralla on merkitty vesipisteet, joista voit täydentää oman vesipullosi.