Pidot

Pidot linnassa

Soihdut syttyvät ja viini virtaa jälleen linnan pidoissa. Järjestämme tänäkin vuonna perinteiset pidot Hämeen linnan uumenissa. Perjantaina 18.8. aateliset juhlivat pitojaan linnan salissa ja viikinkipidot järjestämme Tykkitornissa. Lauantaina 19.8. vuorossa ovat jälleen aatelisten pidot ja Tykkitornissa rahvaiden pidot Pidot alkavat molempina iltoina klo 18.30.

Aatelisten pidot

Aatelisten pidoissa arvoisat vieraat vastaanottaa ja iltaa ohjaa seremoniamestari. Kyökkimestari puolestaan huhkii keittiössä ja varmistaa, että aatelisten pöytään kannetaan juhlavasti hienoimmat keskiaikaiset herkut. Tunnelmaan johdattelevat musikantit ja muu ohjelmatarjonta. Kuten aatelisella on lupa odottaa, menuun on yhdistettävissä laadukas juomapaketti. Keskiajallakin aatelisia oli rajallinen määrä ja näin on myös festivaalien aatelisten pidoissa. Aatelisille paikkoja on vain 50 henkilölle / ilta. Kyökkimestarin pyynnöstä aateliset voivat olla suoraan yhteydessä linnan keittiöön, jos asia koskee erityisruokavalioita, juomapaketteja tai muita erityisjärjestelyjä. Kirjekyyhkyn voi lähettää kohti [email protected]. Osallistuminen pitoihin edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä pitolippua.

Liput

Aatelisten pitolippu 88€ /hlö (sis. alv.) Aatelisten juomapaketti 26€ /hlö (sis. alv.) Lippujen varaus Tiketin lipunmyynnin kautta.

Ilonpitoa viikinkien ja rahvaan pidoissa

Tykkitornissa viikinkien ja rahvaiden pidoissa noutopöytä notkuu herkuista. Tarjolla on sen seitsemää sorttia; lihasylttyä, kaskettuja juurikkaita, savustajan pöytään kannettu kokonaisena palvattu possu, ehdalla kirnuvoilla siveltyjä limppuja ja paljon muuta. Juomanlaskija täyttää haarikkasi kievaritiskiltä. Näissä pidoissa nauru raikaa, kun toista sataa ilonpitäjää täyttää pyöreän Tykkitornin. Osallistuminen pitoihin edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä pitolippua.

Liput

Viikinkien pitolippu 70€ /hlö (sis. alv.) Rahvaiden pitolippu 70€ /hlö (sis. alv.) Lippujen varaus Tiketin lipunmyynnin kautta.

Menu

Voit klikata menun kuvasta suuremmaksi