Sotahevosleirin Areena

Koe historiallisen ratsastuksen taidonnäytteitä

Sotahevosleirissä pääset tutustumaan Historialliseen ratsastukseen, sekä sen kilpalajeihin. Keskiajalla harjoitettu ratsastus poikkeaa paljon nykyisestä ja areenalla pääset seuraamaan Skill at Arms klinikoita sekä Peitsiturnajaisia.

Rohan Tallit

Sotahevosleirin ohjelman toteuttaa Rohan Tallit Kemiönsaaresta, Västanfjärdistä. Rohan Tallit toteuttaa hevosesityksiä ja kiertää esityksien kanssa ympäri Eurooppaa. Tallit opettaa myös ainoana tallina Suomessa historiallista ratsastusta ja taistelutaitoja autenttisten metodien mukaisesti.

Areenan aikataulu

Perjantai

12.00 – Skill at arms treeni

15.00 – Historiallisen ratsastuksen demo (Jaakko Nuotio)

17.00 – Skill at arms treeni

Lauantai

12.00 – Skill at arms klinikka

13.00 – Vapaa treeni

15.00 – Peitsiturnajaiset (Jousting)

17.00 – Skill at arms klinikka

18.00 – Vapaa treeni

Sunnuntai

12.00 – Skill at arms klinikka

13.00 – Vapaa treeni

15.00 – Peitsiturnajaiset (Jousting)

Skill at arms

Skill at arms on äärimmäistä ratsastustaitoa ja hevosen hallintaa vaativa laji. Lajissa arvostellaan sekä tehtävien tekninen suorittaminen asein ja myös ratsastus. Hyvä ratsastus tarkoittaa harmonista yhteistyötä hevosen ja ratsastajan välillä. Hevosen tulee olla koottu olematta jännittynyt ja toimia lähes näkymättömin avuin. Aseiden käyttö tulee olla hallittua ja tappavaa.

Skill at Arms radat simuloivat taistelukenttää tiettyyn pisteeseen asti joten siinä on myös lateraaliliikkeitä, käännöksiä ja piruetteja. Skill at arms klinikoiden opettajina toimivat Historiallisen ratsastuksen Euroopan- ja Suomenmestari Jaakko Nuotio ja Anu Nuotio.

Lisätietoa Skill at Armsista lajina -> Täältä 

Jousting

Jousting eli peitsiturnajaiset on se laji joka monella tulee ensimmäisenä mielee historillisesta ratsastuksesta. Jousting lajina vaatii kovaa kuntoa ja vuosien harjoittelua. Haarniskojen sisällä lämpö nousee helposti yli 70 asteeseen. Peitsien murtovoima on yli 600 kiloa. Lajin säännöt ja kilpailutapa tulee suoraan historiasta ja noudattaa vanhoja, vuosisatoja käytössä olleita tapoja.

Kilpailijoiden tulee käyttää autenttisen mallin mukaan tehtyä haarniskaa valitsemaltaan historialliselta aikakaudelta. Tämä voi olla miltä ajalta vain Euroopasta jolloin turnajaisia harjoitettiin. Kaikki yhden kilpailijan varusteet tulee olla samalta historialliselta ajalta. Ei ole esimerkiksi sallittua käyttää 1200 luvun kypärää 1500 luvun muun haarniskan kanssa. Kaikki välineet joita ei ollut käytössä valitulla ajalla on kielletty. Jokaisella kilpailijalla tulee olla hevoselle caparison/loimi samalta aikakaudelta kuin  kilpailijan muut varusteet.

Lisää tietoa Joustingista lajina ->Täältä