Kävijäinfo

Tule, näe ja koe kanssamme keskiaikainen elämys parhaimmillaan

Festivaalilipulla pääset tutustumaan markkina-alueen lähes 200 torikauppiaaseen, runsaaseen määrään keskiaikaisia työnäytöksiä, voit törmätä akrobaatteihin tai hurjaan viikinkiin, pääset seuraamaan leirielämää ja löydät alueelta myös perheen pienimmille Kakarain kylän.

Maistele herkkuja, nauti hyvästä ruuasta, seuraa armotonta mäiskettä buhurt-areenalla sekä löydä tiesi sotahevosleiriin. Kaiken tämän lisäksi voit vielä tutustua samalla lipulla Hämeen upeaan keskiaikaiseen linnaan ja ainutlaatuiseen Vankilaan, joka toimii nyt museona. Vielä paremmin pääset tunnelmaan osallistumalla pitoihin linnan kauniissa saleissa tai pukeutumalla keskiaikaiseen asuun. Jokaiselle halukkaalle löytyy varmasti asu pukuvuokraamon valikoimasta.

 

Hämeen Keskiaikafestivaali

Hämeen Linnanpuistossa 18.-20.8.2023

Aukioloajat

  • Torstai 17.8. klo 17-24 Festivaalietkot Tavernapihalla
  • Perjantai 18.8. klo 12-18
  • Lauantai 19.8. klo 10-18
  • Perjantaina ja lauantaina Tulishow ja Hevosturnajaiset areenalla noin klo 20-23 ja Tavernapiha jatkaa ilonpitoa aina klo 01 asti
  • Sunnuntai 20.8. klo 10-17

Sisäänpääsy koko Linnanniemen alueelle, Hämeen linnaan ja Vankilaan tapahtuu Hämeen keskiaikafestivaalin tapahtumalipulla. Hämeen linna ja Vankila eivät myy tapahtumalippuja eivätkä mitään muitakaan lippuja (aluelippu, Museokorttilippuja).

Liput

Festivaalin pääsylipulla nautit festivaalialueen laajasta tarjonnasta. Samalla lipulla näet ja koet mm. kansainväliset ja kotimaiset artistit Tavernapihan lavalla, viikinkien mittelöt, buhurt-ottelut, sotahevosleirin vauhdin, laajat markkinat, kakarainkylän leikit, leirien elämänmenon ja vaikka kotieläinten suloiset kohtaamiset. Kaikki tämä sisältyy peruslipun hintaan.

Osta liput edullisemmin etukäteen Tiketistä!

Jos ostat liput portilta, hyväksymme kaikki samat maksutavat kuin Tiketin lippukaupassa.

Hauskaa porukoille

Festivaalille ovat tervetulleita kaikenlaiset ja kaikennäköiset porukat! Tulkaa joukolla – ystävät, harrastusporukat, työkaverit – tai minkälainen ryhmä teitä sattuu olemaan.

Polttariporukat löysivät jo festari-illat. Meillä on valmiina huima määrä viihdettä ja ohjelmaa, mutta ideoidaan vielä lisää, jos ryhmänne niin toivoo.

Yritysryhmät

Yritysryhmille ja asiakastilaisuuksiin voimme räätälöidä lisää erityistä sisältöä. Vaikkapa yhtenäiset asut takaavat ikimuistoisen festivaalikokemuksen historiallisissa puitteissa. Yritysryhmien osallistuminen järjestyy laskulla. Ota yhteyttä [email protected] ja suunnitellaan yhdessä ikimuistoinen historiakokemus.

Muut ryhmät

Erilaisia ryhmiä varten löytyvät edullisemmat ryhmäliput. Voimme varata ryhmille myös oman pöydän Tavernapihalle. Jos mieleesi tulee jotain muuta mistä ryhmäsi nauttisi, ota yhteyttä [email protected]

 

UKK

Yleistä

Onko alueella vessoja ja missä?

Eri puolilla festivaalialuetta on runsas määrä bajamajoja. Aluekartasta löytyy merkittynä saniteettipisteet. Isoin saniteettitila löytyy Tavernapihan yhteydestä.

Onko alueella inva-wc?

Festivaalialueelta löytyy kolme invalidi-bajamajaa. Yksi löytyy Tavernapihan vierestä, toinen ison sirkusteltan läheisyydestä ja kolmas saunamaailman vierestä.

Onko alueella mahdollisuus esteettömään kulkemiseen?

Festivaalialueella on mukulakiveystä, nurmikkoa sekä hiekkapohjaisia kävelyreittejä. Aluetta rakennettaessa ja suunnitellessa on mietitty myös esteetöntä kulkemista. Olemme sijoittaneet ramppeja sekä huomioineet tapahtumassa kierron myös esteettömän liikkumisen näkökulmasta.

Onko alueella ensiapupistettä?

On, ensiaputeltta sijaitsee festivaalialueella Sheriffin teltan vieressä Tavernapihan läheisyydessä. 

Ovatko lemmikkieläimet sallittuja?

Tapahtuma ei valitettavasti ole sallittu lemmikeille. Alueella on runsaasti ihmisiä, ruuhkaa ja pauketta, joten nelijalkaiset ystävämme viettävät turvallisemman illan kotona tai hoitopaikassa.

Tehtävässään toimivat opaskoirat ovat tietenkin sallittuja.

Saako festivaalialueelta poistua?

Festivaalilippua ei vaihdeta portilla rannekkeeseen. Kun lippu on luettu sisään tapahtumaan, sillä ei pääse toistamiseen festivaalialueelle. Akuutissa tarpeessa alueelta poistuminen on mahdollista erikseen portin järjestysmiesten kanssa sopien.

Voinko nostaa alueella rahaa?

Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Suosimme tapahtumassa korttimaksua, vaikka keskiajalla ollaankin. Pääosin kauppiaillamme maksupäätteet jo löytyvätkin. Suosittelemme varautumaan pienellä käteiskassalla. Lähin pankkiautomaatti löytyy kaupungin keskustasta torin laidalta.

Liput ja lippupaketit

Mistä voin ostaa liput?

Liput ostetaan Tiketin verkkokaupasta. Etukäteen ostettu lippu on edullisempi. Verkkosivuilla on linkkejä verkkolippukauppaan.

Voinko ostaa liput festivaalin portilta?

Suosittelemme ostamaan tapahtumaan lipun ennakkoon Tiketistä sisäänpääsyn jouduttamiseksi. Liput voi ostaa myös festivaalin portilta hieman korkeampaan hintaan. Festivaaliportilla lipunmyynnissä suosimme korttimaksuja. Muut mahdolliset maksutavat ovat käteinen ja kulttuurisetelit.

Mitä maksutapoja Tiketissä on käytössä?

Tiketti ei ota vastaan oravannahkoja, mutta lähes kaikki muut maksutavat kelpaavat kuten verkkomaksu (verkkopankki), luottokortit, kulttuurisetelit, Tiketin lahjakortit ja monet muut maksutavat. Ennakkolippujen maksutavoista voit lukea Tiketin verkkosivuilta.

Miten saan ostettua pitolipun itselleni ja puolisolleni?

Ostaessasi lippuja festivaaleille pääset valitsemaan lisävalikosta muita tapahtuman tuotteita, kuten pitojen ja turnajaisten liput. Lisätuotteita kuten pitolippuja ei voi ostaa ilman festivaalilippua. Huomaathan, että festivaalin lähestyessä osa lipputuotteista voi olla loppuunmyyty.

Tavernapiha ja ohjelma

Onko Tavernapihalle ikärajaa?

Kireen Kypärän Tavernapiha on ikäräjaton ja kaikki pääsevät nauttimaan Tavernan antimista. Suosittelemme, että kello 21 eteenpäin Tavernapihalla alle 14-vuotiaat lapset saapuvat huoltajan seurassa. Pitojen ikäraja on K-18.

Saako Tavernasta ruokaa ja simaa?

Kyllä, Tavernapihalla monipuolinen valikoima ruokamyyjiä ja pienpanimoita, joten simaakin löytyy. Ruoka- ja juomatarjontaa on sekä lapsille että varttuneille, varmasti jokaiseen makuun.

Miten Tavernapiha on avoinna?

to 17.8. klo 17:00-24:00 Festivaalietkot
pe 18.8. klo 12.00-01:00
la 19.8. klo 10:00-01:00
su 20.8. klo 10:00-17:00

Mistä näen Tavernapihan lavan ohjelman?

Tavernapihan lavan ohjelma löytyy tapahtuman nettisivuilta ylävalikosta. Lisäksi ohjelma on nähtävillä tapahtuma-alueella isoissa julisteissa sekä tapahtumassa jaettavassa käsiohjelmassa.

Aatelisten ja viikinkien pidot

Onko pitoihin esteetön pääsy?
Hämeen linna on rakennettu mäen laelle ja tiet ovat mukulakiveä. Pidot sijoittuvat linnan tupaan sekä rondelliin (tykkitorniin). Pyörätuolilla pitoihin on siis mahdoton päästä.
Miten ruokavaliot/allergiat on huomioitu pitojen ruuassa?
Linnaravintola Kanresta valmistaa pitojen ruoat. Allergioista tulee olla yhteydessä suoraan keittömestariin. Ruoka on herkullista keskiaikaista.
Onko pidoissa ikärajaa, ja jos on niin miksi?

Pitojen ikäräja on K-18. Pidoissa järjestettävän ohjelman ja yleisen tunnelman johdosta olemme päätyneet pitojen ikärajaan. Lisäksi pidoissa on rajattu paikkamäärä.

Tulishow ja Hevosturnajaiset

Milloin Tulishow ja Hevosturnajaiset järjestetään?

Tulishow ja Hevosturnajaiset järjestämme perjantai- ja lauantai-iltoina klo 21:15. Show kestää kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia.

Onko Tulishowssa ja Hevosturnajaisissa ikärajaa?

Illan turnajaisiin suositusikäraja on K-12 johtuen ohjelman jännittävyydestä. Vanhemmat osaavat itse arvioida oman lapsensa sietokyvyn.

Mitä ohjelmaa Tulishowssa ja Hevosturnajaisissa on?

Kokonaisuus sisältää nimensä mukaisesti tulishown, musiikkia ja Rohanin tallien historiallisen esityksen.

Onko Tulishowssa ja Hevosturnajaisissa erillistä anniskelualuetta?

Vuonna 2023 turnajaisten yhteydessä ei ole omaa anniskelualuetta. Kokonaisuus järjestetään poikkeuksellisesti Linnanpuiston puolella, koska vallihauta on remontissa kesäkauden 2023.