Täten virallisesti julistamme, että tuleva perjantai on koko vuoden muhevin, mitä on missään kuunaan nähty. Aika muhevaa olisi jo pelkästään se, että festivaalialue on valmis täydessä loistossaan ottamaan vastaan tuhannet kokemusnälkäiset ja elämänjanoiset vieraat. Mutta ai että, sen lisäksi on vielä ohjelmaakin ja millaista ohjelmaa meillä onkaan!

Päivällä valkovenäläinen katuteatteriryhmä Vir esittää taitojaan klo 11 ja klo 15. Louhen Korppien tanssipajat ovat klo 14 ja 17. Ohjelmassa on myös turnajaiset puolalaisen Xiążęca Drużynan eli Herttuan Joukkojen tuomina klo 18.30. Koko päivän ajan festivaalialueella tapahtuu kaikenlaista: on taikuria, työnäytöksiä, musiikkia ja tanssia.

Musiikkipuolella on poljentoa joka lähtöön

Iltapäivällä klo 14.30 ja 16.30 lavalla musisoi Isara, joka muuten julkaisee uuden levyn aivan festivaalien alla. Uudet bändilöytömme ovat myös aivan huikeita: täydessä livekunnossa tykittää irkkupunkbändi 7 Stout Clan klo 20, ja venäläinen naisarmeija Idisi pistää jalkasi vatkaamaan väkisinkin klo 21.15. Päivä huipentuu iltaan, kun lavalle kömpivät virolaisen folkhevin päälliköt yhtyeestä Metsatöll.

Tämä perjantai voittaa kaiken maailman perjantait kaksintaistelussa, turnajaisissa, miekkailussa, jousiammunnassa, pukkitappelussa sekä kädenväännössä.

Kuva: Timo Ahola