Taistelut, kilpailut, turnajaiset

Worlds Strongest Viking nyt Keskiaikafestivaalilla

Viikingit, buhurt-ottelijat, boffaajat ja ratsukot ottavat yhteen omilla taisteluareenoillaan. Tänäkin vuonna on  jousiammuntaa sekä bofferointia yleisölle kokeiltavaksi.

World’s Strongest Viking -kilpailu ensimmäistä kertaa Suomessa ja Hämeenlinnassa perjantaina alkaen klo 13:00. Tule ja näe maailman mahtavimmat voimamiehet turnajaisareenalla!

Worlds Strongest Viking -kilpailu

Maailman vahvimmat miehet saapuvat kilpailemaan Hämeenlinnaan maailman vahvimman viikingin tittelistä. Kilpailu järjestetään perjantaina 18.8. alkaen klo 13 turnajaisareenalla. 

Tule kannustamaan suosikkiviikinkisi voittoon!

Kisan jälkeen voit tavata kilpailijoita vielä Tavernassa ja jäädä samalla jatkamaan hauskaa iltaa festivaalihumussa.

 

Hurjien viikinkien mittelöt ja leiri

Viikinkien taistelut ja mittelöt ovat kiihkeää ja hurjaa katsottavaa. Ohjelmassa on jo perinteeksi muodostunut Wiking Games -tapahtuma, jossa kilpaillaan joukkueittain viikinkiajan taitoja hyödyntäen. Mukana on eri viikinkiseuroista muodostettuja joukkueita.  

 Kaikkina festivaalipäivinä on luvassa vauhdikkaita taistelunäytöksiä.

Viikinkileiri on mieleenpainuva kohde festivaaliyleisölle. Leiri kasvaa vuosi vuodelta ja tänä vuonna viikinkejä on mukana enemmän kuin koskaan ennen.

Buhurt

Buhurt on keskiaikaisessa varustuksessa käytävää täyskontakti-kamppailu-urheilua, jossa iskut menevät loppuun asti, eikä näyttelemisellä tai ”show-taistelulla” ole lajin sisällä osaa. Laji kantaa myös nimiä ”medieval combat sport”, ”armored combat” ja ”historical medieval battle” riippuen kontekstista ja käytetystä sääntökokoelmasta. Buhurtissa käytetään keskiaikaisia haarniskoita ja tylppiä teräsaseita. Lajissa on tarkat säännöt kontaktille ja käytettäville tekniikoille sekä varusteille ja niiden autenttisuudelle. 

Hämeen keskiaikafestareilla nähdään lauantaina buhurtin 5 vastaan 5 -turnaus, johon ottaa osaa niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia joukkueita. Buhurtin yksi vastaan yksi -lajeista nähdään viisi eri lajia. Näistä pitkämiekassa, kilpimiekassa, buklerimiekassa ja varsikirveessä ottelijat keräävät pisteitä hyvillä aseen osumilla vastustajiinsa. Viides yksilölajeista on profight. Profight rinnastetaan usein vapaaotteluun, jossa lähes kaikki keinot ovat sallittuja. 

Suomessa buhurtin kattojärjestönä toimii Medieval Combat Sport Finland ry.