Sitä äkkiä luulisi, että lauantai imisi meistä kaikki mehut, mutta näin ei suinkaan ole asian laita. Sunnuntaina on vielä täysiverinen festivaalipäivä ja riemua riittää kellonlyömät 10–17! Itse sunnuntain erityisohjelmanumero on huutokauppa, jossa pistetään kuparipannut kiertoon huutokaupan kuninkaallisen, Aki Palsanmäen tahtiin. Tavara alkaa liikahdella kohti uusia omistajia kello 12.

Huutokaupan lisäksi meteliä aiheuttaa viimeinen viikinkitaistelunäytös, koska lauantaina ei kuitenkaan vielä saatu tapettua kaikkia. Pystyssä ovat siis sitkeimmät ja sinnikkäimmät taistelijat. Lisäksi ihastuttava Greenrose Faire nousee lavalle kello 15.

Taikureita ja trubaduureja

Alueella tapahtuu tietenkin koko ajan kaikkea muutakin. On taikureita ja työnäytöksiä, trubaduureja ja tötteröhattuja. Käsityöläisten kojut ovat auki viiteen asti. Sunnuntai on erityisen hyvä päivä lapsiperheille, sillä alueella on kotieläinpiha, pehmomiekkailubofferointia, sheriffin apuna toimimista ja rosvojen metsästystä sekä Lasten Läänityksen huikeat puuhapaikat.

Eikäpäs unohdeta jousiammuntakisaa kello 11 eikä taikuri Kalevan noitaa, joka viihdyttää Sahtilavalla klo 11.30 ja 14. Myös Louhen Korpit pitävät tanssipajoja klo 11 ja 13.30. Kuten muinakin päivinä, lipun hintaan kuuluvat ilmainen sisäänpääsy Hämeen linnaan ja upeaan Hohto-näyttelyyn, Militariaan ja Vankilamuseoon.

Sunnuntaina toritulli maksaa portilta ostettuna aikuisilta 15 € ja lapsilta 10 €. Tai nappaa lippusi verkkokaupasta!

Kuva: Matti Härö