Hämeen keskiaikamarkkinoiden iltapidoissa lauantaina 16.8. on tarjolla aiempaa laajempi kattaus keskiajan kulttuuria ja kansanhuveja. Tarjolla on tietenkin myös runsas valikoima keskiaikaruokaa.

Vatsastapuhuja Sari Aalto nousee lavalle Simpanssi Anssin kanssa. Lisäksi taikuri ja mystikko Alexander XIII ennustaa korteista ja tekee synkkiä ihmeitä.

Keskiaikamarkkinoille saapuu käärmetanssija Lili Sariola neljän esiintymiskumppaninsa kanssa. Mukana ovat kuningaspython Nöpö, kuningasboat Minttu ja Santtu sekä kuusimetrinen ja satakiloinen tiikeripython Ryökäle.

Eläimiä tuovat tullessaan myös Rohan-tallien ritarit, jotka esittävät hevosineen turnajaisnäytöksen. Miekat kalisevat, peitset katkeavat ja kilvet rytisevät, kun ritarit iskevät yhteen 30-kiloisissa haarniskoissaan 500-kiloisten eläinten selässä.

Tulishow’n tarjoaa myöhäisessä elokuun yössä valkovenäläinen DiGrease’s Buffoon Theatre. He tekevät kaikkea, mitä narrit tekivät jo keskiaikana: jonglööraavat, ilveilevät, tanssivat ja loihtivat tulikuvioita ilmaan.

Musiikkipuolesta vastaavat muun muassa muinaismusiikkiin erikoistunut Ancient Bear Cult sekä kansanmusiikista inspiroitunut Armas JaTuli. Mukana on tietenkin myös markkinoiden vakiokiinnitys, folkrockia rummuttava Greenrose Faire Tampereelta.

Lisäksi lauantaina esiintyy kansanmusiikkikokoonpano Värttinä, joka on yksi suomalaisen kansanmusiikin lippulaivoista. Värttinän solisteina ovat Mari Kaasinen (laulu ja kantele), Susan Aho (laulu ja haitari) sekä Karoliina Kantelinen (laulu ja kantele).

Liput voi ostaa Piletistä jo etukäteen. Aikuisten lippu 65 euroa, lasten 35 euroa.