Keskiaikafestivaalin lippu avaa sinulle ovet myös museoihin. Lipun hintaan kuuluu siis ilmainen sisäänpääsy Hämeen linnaan ja upeaan Hohto-näyttelyyn pe–su. Militariaan pääsee festivaalilipulla la–su, ja Vankilamuseoon pääsee pe–su. Huomaathan, että museot sulkeutuvat aiemmin kuin festivaali päättyy.

Hämeen linnan ohjelma keskiaikafestivaalin aikaan

Hämeen linnan aukioloajat festivaalin aikaan ovat pe 10–16, la 10–20, su 10–17. Tarjolla on myös lukuisia opastettuja kierroksia.

Linnaopastukset

  • suomeksi klo 10, 11, 13, 14, 15 sekä lauantaina lisäksi klo 16, 18
  • englanniksi klo 11, 13, 15 sekä lauantaina klo 17
  • ruotsiksi klo 11.

Kierroksille mahtuu maksimissaan 40 henkeä. Kesto 45 min.

Hohto-näyttelyopastukset suomeksi klo 13 ja englanniksi klo 15.

Lastenkierrokset pe-su klo 10.30, 12.30, 14.30 sekä la ja su 15.30. Kierrokselle mahtuu maksimissaan 20 lasta. Kesto 45 min.

Lastenkierroksilla linna tarjoaa opastettuja kierroksia linnassa 4–10 vuotiaille lapsille. Kierroksen oppaat ovat pukeutuneet keskiaikaisiin asuihin omaksuen ajan mukaisen roolin ja vievät lapset seikkailumatkalle keskiaikaan. Kierroksella tutustutaan leikin ja tarinoiden kautta linnan historiaan ja lapset pääsevät itsekin kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja.

Kierrokselle tulee osallistua huoltajan kanssa, lapsia ei voi jättää kierrokselle ilman huoltajaa. Kierrokset ovat suosittuja, joten saavuthan ajoissa ostamaan lippusi kierrokselle!

Hämeen linnan hurjia tarinoita – Draamakierrokset la–su klo 11.30, 13.30 ja 16.00. Kierrokselle mahtuu maksimissaan 35 henkeä. Kesto noin tunti.

Hämeen linna on vuosisataisen historiansa aikana ollut näyttämönä monille kiehtoville, mutta myös kammottaville tarinoille. Aikuisille suunnatulla draamakierroksella vieraillaan muutamissa menneisyyden hetkissä ja päästään kuulemaan omakohtaisia kertomuksia Hämeen linnan keskiaikaisista tapahtumista. Samalla hyppysellisellä mielikuvitusta eloon herätetyt historian henkilöhahmot tuulettavat linnaan ja Itämaahan liittyviä legendoja.

Muista siis käydä museossa!