Mahtava ja upea fiilis, se on nyt päällimmäisenä mielessä kun muistelee elokuisia festivaaleja. Velhojen, shamaaneiden sekä noitien loitsut takasivat suosiollisen sään, kaikkialla näkyi iloisia kasvoja ja innostuneita ilmeitä, keskiaikainen elämys valloitti jälleen!

Näinä aikoina kun kaikkea varjostaa ikävä kulkutaudin varjo, voi vain olla iloinen kaikesta siitä upeasta palautteesta mitä tämän vuoden tapahtumasta on saanut kuulla ja lukea. Myyjät ovat rikkoneet kaikkien aikojen myyntiennätyksiään. Erästä upeaa kauppiastamme lainaten ”30 vuotisen markkinaurani parhaiten järjestetty tapahtuma…”. 

Iloiset ja fiksut asiakkaamme. Fiksut asiakkaat? No, koska korona ja ohjeita joita tulee joka tuutista. Suurimpia haasteita tapahtumaa järjestettäessä oli jotenkin saada ihmiset ymmärtämään miten festarikesänä 2020 tulee toimia. Ilokseni voin todeta että keskiaikafestivaalien yleisö oli lukenut ja ymmärtänyt ja vielä sisäistänytkin tuon ohjeistuksen. Kyllä meilläkin niitä ruuhkanpaikkoja oli, en muuta väitä. Pääsääntöisesti osattiin muut huomioida ja niitä turvavälejä pidettiin. Eivät ruttotohtorimme aivan työttöminä joutuneet seisoskelemaan, aina silloin tällöin joku poloinen sai tohtorin sauvasta napautuksen kylkeensä päädyttyään liian lähelle vierustoveria…

Alueen suurin nähtävyys oli mittavat leirit. Aina niin mahtavat leiriläiset tekivät tästäkin tapahtumasta ikimuistoisen. Iloinen jutustelu kaikui lukuisilla iltanuotioilla ja ruoka porisi keittokattiloissa. Aikamatka keskiajalle oli taattu leirien liepeillä. 

Bongasitko silmäsopan? Sysimaa toi tapahtumaan pakanametsän jonka siimeksestä löytyi kaikkea noidanpadan silmäsopasta lentovoiteeseen. Vieläkin puistattaa tuo sopan näkeminen 🙂

Ohjelma oli ehkä suurimpien haasteiden edessä koronan rajoittaessa ulkomaisten esiintyjien pääsyn tapahtumaan. Mahtava Tryzna löysi tiensä paikalle, muuten mentiin kotimaisten artistien voimin, Isara, Ants in the Pants, Greenrose Faire, Patrik Weckman, Pentti Hildén, Amanda Aalto and the Dark Forests, Sirkuskunnan narrit, Rohanin Tallit, Metsälän tilan kotieläimet, Wanainmaan bofferointi piste ja taistelut.  Vanajan Sudet isännöivät viikinkipitoja ja huolehtivat alueen viikinkitaisteluista kun Tavastia Armiger isännöi Medieval Combat sport Finlandin buhurt listiä. Näettävää ja koettavaa riitti kaikille!

Kiitos mahtavan tapahtuman toteuttamisesta kuuluu meille kaikille. Tapahtumia ei ole ilman mahtavia ja sitoutuneita talkoolaisia, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Iso Kiitos teille kaikille, teitte tapahtumastamme ikimuistoisen! 

Kunnes kohtaamme jälleen! Keskiaikafestivaalit jälleen Hämeenlinnassa 20.-22.8.2021.

Festivaalijohtaja,

Ville Ketonen