Hämeenlinnan keskiaikayhdistys tempaisi ja perusti oman yrityksen. Uuden yrityksemme nimi on Hämeen keskiaikatapahtumat oy.

Yrityksen perustamisesta keskustelimme ensimmäisen kerran kevätkokouksessa 2016, ja jäsenistö teki perustamispäätöksen syyskokouksessa.

Yhtiön huostaan siirtyy kolme tärkeää tulonlähdettämme:

  1. keskiaikamarkkinat ja muu tapahtumajärjestäminen
  2. pukuvuokraus
  3. elävöittäjävuokraus asiakastapahtumiin.

Yhdistyksemme toimintaan kuuluu jatkossakin jäsentoiminta, jäsenhankinta, keskiaikakiinnostuksen ylläpitäminen sekä mahdollinen julkinen hankerahoitus. Yhdistys myös omistaa yhtiön sataprosenttisesti.

Muutoksen taustalla painaa muutama syy. Ensinnäkin haluamme kasvaa, ja silloin yhdistys ei enää voi olla yleishyödyllisenä toimijana toiminnan taustalla. Lisäksi kasvaneesta toiminnasta tulee melkein väkisin alv-velvollista, jolloin osakeyhtiö on paras yhtiömuoto pyörittämään sitä.

Markkinavieraille muutos merkitsee ennen kaikkea sitä, että kasvun myötä saamme enemmän esiintyjiä ja pitemmän tapahtuman. Tämä hyödyttää myös torikauppiaita ja keskiaikaharrastajia.

Jos sinulla on kysyttävää uudesta omasta yrityksestämme, kysy toki kommenteissa tai suoraan hallituksen jäseniltä. Osakeyhtiön puheenjohtajanana on Katleena Kortesuo, ja hallituksen jäseninä Anne Veinola ja Hanna Heikkilä.