Vannoutuneimmat elävöittäjät yöpyvät tapahtumamme leireissä.

Näyttävä ja iso osa festivaaleja on erilaiset leirit; viikinki-,  keskiaika- sekä fantasialeiri. Meille kokoontuu vuosittain 300 hurahtanutta harrastajaa, jotka leiriytyvät Linnanniemellä.

Ruoka tehdään nuotiolla, vaatteet ovat ajan mukaiset, aamupala syödään savilautaselta, ja teltat ovat viikinkitelttoja ja saxon-mallisia.

Leirit tuovat tapahtumaan eloa ja mallia keskiaikaisesta elämästä. Tapahtumasta löytyykin useita näkemisen ja kokemisen arvoisia leirejä. Ja mainitessamme kokemisen, tarkoitamme sitä todella.

Leiripaikkoja on vielä vapaana, jos omistat esimerkiksi keskiaikaisen tai viikinkien suosiman teltan, pääset telttamaksua vastaan leiriytymään alueelle. Leiriytyminen tapahtumassa on elämys jota ei ihan helposti unohda.

Leirit ovat avoinna festivaalin kävijöille. Mikäli teltan ovet ovat kiinni ei sinne saa kurkistaa mutta jos teltan ovet ovat avoinna voi kysyä leiriytyjiltä lupaa kurkata asumukseen ja nähdä miten tuolloin muinoin asuttiin. Teemalliseen leiriytymiseen vihkiytyneillä harrastajilla sängyt ja tarpeisto on rakennettu keskiaikaisen mallin mukaan. Teltat ovat ihmisten koteja festivaaliemme ajan.

Leireissä myös tapahtuu paljon festivaalin aikana. Saatat viikinkileirissä kulkiessasi nähdä kuinka huolletaan varusteita, teroitetaan kirveenteriä ja treenataan miekkailua. Keskiaikaleiristä voit taasen löytää leiriläiset omissa askareissaan, viitan kirjonnan parissa tai nuotion äärestä.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan leiriin! Leiriytyjät ovat usein keskiaikaharrastajia ympäri suomea ja kertovat mielellään harrastuksestaan ja seurastaan. Piipahda siis ihmeessä keskiajan leirissä ja nauti elämyksestä.