Äyräs on muuten rantatörmä, mutta Vanajaveden sijaan lauantaina tulvivat ilonpidon äärilaidat. Heti aamusta alkaen ohjelma tempaisee mukaansa. Telttoihin ja koteihin könytään vasta, kun jaloista puhti loppuu ja viimeinen sävel on soinut elokuun hämärään iltaan.

Keskiaikakylän teltoista esiin mönkivää festivaalikansaa herättelee tamperelainen folkrockin legenda Greenrose Faire ja samaan aikaan toisaalla aloitetaan keskiaikaisen mättömiekkailun eli buhurtin SM-osakilpailut. Tätä mäiskettä voi käydä ihailemassa koko päivän linnan eteläpihalla, ainoastaan 12–13 ja 15.30–16 taistelijat vetävät vähän henkeä jatkaakseen taas.

Lauantain ohjelmaan kuuluvat tietenkin myös turnajaiset sekä kymmenien sotureiden viikinkitaistelunäytös. Lisäksi tarjolla on Kaarle Knuutinpoikien jousiammuntakisa iltapäivällä linnan pohjoispuolella. Lasten läänityksessä ilahduttavat taikurit ja talutusratsastus Finnhird.

Läkähdyttävää tanssin hurmaa

Aamun valjettua Greenrose Fairen tahtiin päivän voikin kiitää läpi tanssien. Kello 12 keskiaikabändi Isara saa sinut tanssimaan niin, että housut putoavat jalasta. Hiki ei ehdi kuivahtaakaan, kun kello 13 vuoron ottaa keskiaikabändi Idisi. Lisäksi Sibelius-opiston jouhikkoyhtye Virna esiintyy kello 14 Leivintuvassa ja 16 päälavalla.

Iltaa kohden päälavan antimet ovat Idisi unplugged kello 20, Isara kello 20.30 ja lopulta päivän viimeistelee Greenrose Faire kello 22.

Illalla istuudumme iltanuotioiden ääreen

Osta itsellesi tuoppi kuohuvaa ja syö vatsasi täyteen! Pitoteltan antimilla varttaan ravitsevaa kansaa viihdyttävät trubaduuri Phil Carr ja taikuri Miika Korkatti, kunnes sidomme heidät puuhun. Louhen Korpit hakevat rahvasta tanssiin iltanuotioiden äärestä. Lauantai-iltana on tarjolla myös ohjelmalliset iltapidot Hämeen linnan Kruununleipomossa.

Sama selostus ohjelmamuodossa löytyy täältä. Nappaa itsellesi liput lauantaille!

Kuvat: Markus Perko ja Kees Stravers Photography