Oi te kaikki nokkelat ja vikkelät keskiaikayöpyjät,

Hämeen keskiaikamarkkinoiden leiri-ilmoittautuminen on avattu! Tänäkin vuonna hoidamme ilmoittautumisen sähköisesti, ja jokaisen yli 18-vuotiaan pitää täyttää lomake.

Jos kuulut isompaan seurueeseen (kuten myyjäkuntaan, esiintyjäryhmään tai keskiaikaseuraan), täytä tämä silti omalta osaltasi. Ryhmäsi yhteyshenkilö EI täytä tätä puolestasi.

Jokaisessa telttakunnassa pitää olla vähintään yksi täysi-ikäinen, jonka vastuulla alaikäiset ovat.

Hinnat ja mitä niillä saa?

Eri ryhmät maksavat hieman eri maksuja sen mukaan, mikä on oma rooli ja teltan autenttisuus. Hinta on 0–15 euroa per henkilö per viikonloppu. Alaikäiset majoittuvat ilmaiseksi, ja huoltaja ilmoittaa heidät samalla lomakkeella kuin itsensä.

Leirimaksulla saat viettää 1–2 yötä upeissa tunnelmissa Vanajaveden historiallisen vesireitin rannalla. Lisäksi hintaan kuuluvat polttopuut, aromikkaiden bajamajojen käyttöoikeus sekä mahtava yöseura. Olkia emme pysty valitettavasti toimittamaan patjoihin. Lisämaksusta toimitamme kyllä parin kylmiä jalkoja saman taljan alle kanssasi.

Tänä vuonna keskiaikaleirin telttakunnat jakaantuvat kolmeen eri osaan ja hintaluokkaan:

 1. Überautenttiset intohimoharrastajat ja tietyt maksetut esiintyjäryhmät majoittuvat Linnanniemeen ja vallihaudan viereen. (Puolet Linnanniemestä on maihinnousutaistelun näytösaluetta.) Überautenttinen voi olla esimerkiksi viikinkiaikainen tai 1300-lukulainen. Esiintyjille paikka on ilmainen, muille 5 euroa / pää / viikonloppu.
 2. Semiautenttiset keskiaikaharrastajat ja tietyt maksetut esiintyjäryhmät majoittuvat rantareitille ja puistoalueelle. (Esim. Faravidin Susien leiri on vanhalla paikallaan.) Esiintyjille paikka on ilmainen, muille 10 euroa / pää / viikonloppu.
 3. Teltanvuokraajat majoittuvat kaupunginpuoleiselle rajalle. Yhdistyksen teltat ovat Niger-tyyppisiä harjatelttoja. Teltan vuokra maksaa täysi-ikäisiltä 15 euroa / pää / viikonloppu. Lisäksi vuokraajan pitää hankkia kahden päivän markkinalippu itse portilta.

Jos et tiedä, oletko überautenttinen vai semiautenttinen, soita leirivouti Katleena Hannuntyttärelle numeroon 050 576 7632.

Maksuohje ei-esiintyjille

 • Ilmoittautuminen vahvistuu vasta, kun maksu on maksettu.
 • Maksa kuitenkin viimeistään 11.8., sillä muuten emme voi taata sinulle telttapaikkaa emmekä leiriranneketta.
 • Pulita maksu tilille FI80 1032 3000 5114 71 kärsivän ilmeen kera.
 • Käytä viitettä 30164. Älä käytä viestejä, sillä muuten pankkiliikenteen ylijumala lyö sinua salamalla.
 • Huolehdi, että maksussa näkyy maksajan nimenä se sama nimi, jonka laitat yllä olevan linkin takana olevaan lomakkeeseen.

Leirin säännöt

 1. Jos et ole esiintyjä, maksa leirimaksu 11.8. mennessä, sillä muuten emme valitettavasti voi taata sinulle telttapaikkaa emmekä leiriranneketta.
 2. Keskiaikaleiriläinen ei saa pitää myyntipistettä, ellei ole sovittua työnäytöstä ja siihen liittyvää pienimuotoista myyntiä.
 3. Ei eläimiä leiriin (lapsia ei lasketa).
 4. Jos joudumme poistamaan leiriläisen alueelta sääntörikkeiden vuoksi, leirimaksua ei palauteta.
 5. Überautenttisessa leirissä ei näy yhdistettynä esimerkiksi viikinkiaikaa ja myöhäiskeskiaikaa. Valitse yksi aikakausi, jota telttakuntasi edustaa. Vanhimmat voivat olla rautakautisia/viikinkiaikaisia ja tuoreimmat myöhäiseltä keskiajalta. Ruokatarvikkeidenkin pitää olla autenttisissa astioissa, jotta leirissä ei vilku kahvipaketteja ja suklaalevyjä (ainakaan markkinoiden aukioloaikaan eli aamukymmenen jälkeen). Asut istuvat tietenkin kokonaisuuteen.
 6. Leirin pitää olla myös semiautenttisella puolella tarpeeksi keskiaikainen; siellä ei saa näkyä ulospäin muovia, kaasugrilliä, autoa, sähkövatkainta tai kauhakuormaajaa. Emme kuitenkaan kauhistu, jos leirissä on yhdistettynä useampaa eri aikakautta. (Moderni teltta sallitaan vain myyjälle, joka voi pystyttää kojunsa taakse yöksi nykyteltan. Se saa olla pystyssä ainoastaan yöllä.)
 7. Jokaisella majoitusteltalla on oltava yksi täysi-ikäinen airut, joka jakaa leirirannekkeet ryhmälleen ja vastaanottaa leiriin liittyvän postin.
 8. Leirimme on avoin yleisölle, joten varaudu uteliaisiin asiakkaisiin, jotka piipahtavat nuotiollasi. Tällä tavoin saamme mukaan toimintaan uusia jäseniä.
 9. Telttapaikasta voit esittää toiveita, mutta leirivouti Katleena Hannuntytär määrää lopullisen paikan aggressiivisesti äristen ja reviiriään merkkaillen. Telttojen välille katsotaan paloviranomaisten antamat turvaetäisyydet.
 10. Ilmoittaudu viimeistään 5.8.2015. Mitä aikaisemmin ilmoittaudut, sitä paremman leiripaikan saat.
 11. Teltat pitää kiinnittää maahan joko ohuilla rautaisilla maavaarnoilla (pituus vähintään 40 cm) tai köysillä ja hiekkasäkeillä tai muilla painoilla. Emme halua, että trombi kaavoittaa telttakylämme uusiksi.
 12. Mahdolliset omat alkoholijuomat pitää nauttia teltassa tai yöllä nuotiolla, eikä yleisön nähtäville saa jäädä tölkkejä, pulloja, viinikanistereita tahi sammuneita puolisoita.
 13. Tupakointi on sallittua vain tupakkapaikalla.

Lisääkin sääntöjä voi vielä tulla, sillä leirivouti on arvaamaton byrokraatti, joka on tunnettu lahjomattomuudestaan. Paitsi silloin kun joku tarjoaa suklaata.