Linnannieman museoiden Aprillia, aprillia -tapahtuma 1.4.

Tänään klo 17.30 vapaa pääsy Valehtelijoiden klubille Hämeen linnan luentosaliin. Tunnistatko sinä, kuka raadista puhuu täyttä palturia ja kuka on todellinen asiantuntija?

Klo 19.00 on maksullinen opaskierros linnassa Katleena Hannuntyttären vetämänä. Tule kuulemaan kaikki se, mitä sinulta on tähän asti salattu. Opaskierros on varsin hävytön, joten tosikoille se ei sovellu.

Lisätietoa saat esimerkiksi Museoviraston sivuilta. Tapahtuman järjestävät yhdessä Vankilamuseo, Museo Militaria sekä Hämeen linna.

Vanaja Tournament Hämeen linnassa 11.4.

Medieval Combat Sport Finland ja Hämeen linna järjestävät buhurtin MM-karsinnat. (Buhurt on siis keskiaikaisissa varusteissa täydellä kontaktilla ja teräsaseilla käytävä kamppailulaji.) Suomen maajoukkueen karsintaturnaus HMBIA:n ja IMCF:n kevään turnauksiin pidetään 11.4. Hämeen keskiaikaisessa linnassa. Tapahtuma on maksullinen, muttei sietämättömän kallis.

Lisätietoja lajista Medieval Combatin sivuilta.

Kotimaan Matkailumessut Tampereella 17.–19.4.

Hämeen keskiaikamarkkinat osallistuu jälleen Kotimaan Matkailumessuille Tampereen messuhallissa huhtikuussa. Teemme myös bussiretken messuille lauantaina 18.4., ilmottautumiset 7.4. mennessä Sannille, gsm 040 865 5915. Hinta 25 € sisältää matkat HML–messut–HML ja sisäänpääsyn. Osastomme numero on E925. Messut ovat tänäkin vuonna osa monialaisia Supermessuja, www.supermessut.fi.

Vielä voit ilmottautua vapaaehtoiseksi edustamaan Hämeen keskiaikamarkkinoita!

Suiston Vappu Verkatehtaankujalla 1.5.

Perinteinen Suiston vapputori tulee taas rennon ohjelmiston kera. Yhdistyksemme kaipaa käsipareja tapahtumaan, joten ilmoittaudu Sannille mahdollisimman nopeasti.

Mahdollisuuksien Tori 16.5. Hämeenlinnan torilla

Liuta paikallisia yhdistyksiä kokoontuu Mahdollisuuksien torille esittelemään toimintaansa 16.5. klo 10–15.

Museomarkkinat 23.5.

Muutaman vuoden takainen Museomarkkinat Historiallisen museon pihamalla oli suksee, ja tänä keväänä Hismus tuottaa markkinat uudella teemalla. Yhdistyksemme on mukana muun muassa keskiaikaisin makkara- ja myyntikojuin. Tule mukaan talkoisiin!

Lisätietoa Museomarkkinoiden ohjelmasta tulee myöhemmin keväällä ja kauppiaaksi hakea 15.4. asti. Lisätietoja Caritalta, 0400 987 189, carita.rantala(a)hameenlinna.fi.