Tänäkin vuonna Hämeen keskiaikafestivaali tarjoaa upeita vapaaehtoispestejä kaikille halukkaille. Klikkaa alta houkuttavimmat nimikkeet auki.

Kaikki pestit ovat vapaaehtoistöitä: palkkaa ei juuri ole maksaa, mutta lainaamme mm. makeat talkoolaisvaatteet, lahjomme sinua keskiaikatuotteilla ja palvomme maata jalkojesi alla. Lisäksi pystymme maksamaan pienehkön korvauksen joistain kreivi- ja voutipesteistä ja tarjoamaan etuhintaisia lippuja.

Huomaathan, että moni pesteistä sopii harjoittelupaikaksi opiskelijalle. Lisäksi kirjoitamme jokaisesta pestistä osallistumistodistuksen halukkaille. Toki myös viilaamme pestejä sinun tarpeisiisi: näitä voi vielä yhdistellä ja muokata sen mukaan, mikä on ominta osaamistasi ja kirkkaimman kiinnostuksesi kohde.

Klikkaa alta auki jäljellä olevista pesteistä houkuttelevimmat!

 1. Myyntikreivi
 2. Talkookreivi

Kreivi- ja voutipestien lisäksi etsimme nihtejä jokaiseen tiimiin, mutta niistä tiedotamme lisää kevään aikana.


Ohjelmakreivi (pestattu)

Vedät kuuden voudin tiimiä, ja vastuullanne on ohjelman toteuttaminen. Tiimissäsi ovat seuraavat käsiparit:

 1. taistelunäytösten voutipari (pestattu)
 2. Lasten läänityksen vouti (alustavasti pestattu)
 3. musiikki- ja sirkusohjelmavouti
 4. ulkomaisten esiintyjien vouti (pestattu)
 5. oheisohjelmavouti (pestattu)
 6. aikataulutusvouti eli ohjelmakoordinaattori

Vastaat budjetin vartioinnista ja suunnittelet yhdessä hallituksen kanssa upeaa ohjelman kaarta. Allekirjoitat esiintyjäsopimukset ja johdat voutejasi suloisin ottein.

Ohjelmakreivin pestistä pystymme maksamaan muutaman sadan euron korvauksen. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Ohjelmavoudit (pestattu)

Ohjelmavoudit toimivat ohjelmakreivin tiimissä. Ohjelmavoudit on pestattu, mutta etsimme vielä pitoihin aikataulutusvoutia eli ohjelmakoordinaattoria.

Ohjelmavoudit pääsevät asioimaan huippuesiintyjien kanssa ja tekemään tapahtumamme upean tunnelman. Festivaaliamme ei ole ilman rumpuja, ratsuja, tulta ja taikuutta.

Tarvittaessa löydämme yhdessä tiimiisi nihtejä. Saatat tarvita porukkaasi esimerkiksi backstagenihtiä tai kuuluttajanihtiä.

Ohjelmavoutipesteistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Puistokreivi (pestattu)

Puistokreivi johtaa 8–10 voudin tiimiä. Vastuullasi on festivaalien infrastruktuuri: puiston kaavoitus, sähköasiat, tavaroiden roudaukset ja alueen ylläpito. Sinun tiimisi ansiosta vessat toimivat, sähkö kulkee ja polttopuut riittävät.

Tiimiisi kuuluvat seuraavat voudit, joista erityisesti kaipaamme sektorivouteja:

 1. Kaavoitus- ja aluevouti (pestattu)
 2. Rakennusvouti (pestattu)
 3. Roudausvouti (pestattu)
 4. Roska- ja paskavouti (pestattu)
 5. Neljästä kuuteen sektorivoutia (kolme pestattu, muut puuttuvat)

Puistokreivin pestistä pystymme maksamaan muutaman sadan euron korvauksen. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Sektorivoudit tai -knihdit

Sektorivouti on festivaalialueella tietyn nurmikkolohkon emäntä tai isäntä. Hän merkitsee torimyyjien paikat, toivottaa heidät tervetulleiksi, opastaa parkkeerauksessa ja kertoo, mistä mikäkin asia löytyy. Joskus saatat tuurata myyjää, jotta hän pääsee kahville.

Sinun ansiostasi tärkeä asiakasryhmämme eli torikauppiaat viihtyvät tapahtumassa ja saavat myyntitavoitteensa täyteen.

Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Myyntikreivi (pestattu)

Myyntikreivi vetää kahdeksan voudin tiimiä. Myyntikreivin vastuulla on tapahtuman rahavirrat: torimyyjät, lipputulot, leirimaksut ja ilmoitusmyynnit.

Tiimissä työskentelevät seuraavat voudit:

 1. Pito- ja ravintolavouti
 2. Elintarvikemyyjien vouti
 3. Käsityöläismyyjien vouti (pestattu)
 4. Työnäytösvouti (pestattu)
 5. Pääkassavouti
 6. Leirivouti (pestattu)
 7. Ilmoitusmyyntivouti (pestattu)
 8. Ryhmämyyntivouti (pestattu)


Pito- ja ravintolavouti

Pito- ja ravintolavouti koordinoi olutpihamme ja iltapitojemme rahavirtoja ja lipunmyyntiä. Lisäksi vastuullasi on pitojen ohjelma yhdessä ohjelmavoutien kanssa.

Sinun ansiostasi tapahtumassa on virkistäytymispaikkoja sekä perheille että bilettäjille. Sinun johdollasi vietämme perjantaina unohtumattoman Säädyttömien yön ja lauantaina istumme Iltapidoissa.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Ruokamyyjien torivouti

Ruokamyyjien torivouti koordinoi kaavoitusvoudin kanssa yhdessä, että ruokamyyjiä on tasaisesti pitkin aluetta ja että kaikki saavat tarvitsemansa sähköt. Pidät yhteyttä torimyyjiin ja huolehdit heidän tarpeistaan. Työskentelet yhdessä sektorivoutien kanssa, jotka ovat alueella työskenteleviä käsiparejamme.

Sinun ansiostasi tapahtumassa on tarjolla joka sortin ruokaa ja juotavaa. Lettumyyjät ja makkarakauppiaat ovat eri puolilla aluetta, jotta nälkäiset festivaalivieraamme saavat purtavaa kättä ojentamalla.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Työnäytösvouti (pestattu)

Työnäytösvouti huolehtii, että tapahtumassamme on seppiä, lautanauhan punojia, polkusorvin käyttäjiä, saippuankeittäjiä, malmin jalostajia ja kaikkia muitakin käsityöammattilaisia, joita hyvä keskiaikafestivaali tarvitsee.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Käsityöläisten torivouti (pestattu)

Käsityöläisten torivouti vastaa siitä, että festivaaleillamme on teemaan sopivia myyjiä ja käsityöläisiä. Raaditat teltat ja asut, jotta ne sopivat teemaan. Lisäksi katsot, että tuotteet ovat keskiaikaisen henkisiä.

Olet tapahtumamme portinvartija: sinun ansiostasi tapahtuma haisee, maistuu ja näyttää keskiajalta. Karkoitat tuimalla katseella pois metrilakujen ja muovilelujen myyjät.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita yhdistyksen toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Leirivouti (pestattu)

Leirivoudin harteilla ovat yöpyjämme. Meillä yöpyy vuokratelttalaisia, modernien telttojen asukkeja muovileirissä sekä autenttisia keskiaikaleiriytyjiä viikinkiteltoissa, paviljongeissa ja saxoneissa.

Sinä sijoitat tiimisi kanssa teltat paikoilleen ja keräät vuokrat ja telttamaksut. Olet keskiaikaleirin henki ja sielu.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita viime vuoden leirivoudille Katleena Kortesuolle numeroon 050 576 7632.


Pääkassavouti

Pääkassavoutina vastaat käteisestä rahavirrasta, joka tulee porteiltamme lipunmyyntipisteistä. Tiimiisi kuuluvat lipunmyyjät, joiden työvuorot aikataulutat kuntoon. Keräät rahat tiimisi kanssa porteilta ja tilität ne pankkiin.

Olet luonteeltasi tarkka ja huolellinen. Luottamus on tietenkin avainsana.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos kiinnostuit, soita viime vuoden pääkassalle Hanna Heikkilälle numeroon 040 7740 797.


Ilmoitusmyyntivouti (pestattu)

Ilmoitusmyyntivouti myy ilmoituspaikkoja käsiohjelmaamme ja banderollipaikkoja festivaalialueen aitaan. Mitä enemmän teet myyntiä, sitä enemmän pystymme sinulle maksamaan.

Sinulla on tietenkin myyntitaitoja, ja olet tavoitteellinen tyyppi. Voit myös ottaa tämän pestin harjoittelupaikkana, jos se istuu opinto-ohjelmaasi.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Tämän päälle sovimme mielellämme provisiopalkkion. Jos homma kiinnostaa, soita hallituksen puheenjohtajalle Katleena Kortesuolle numeroon 050 576 7632.


Ryhmämyyntivouti (pestattu)

Ryhmämyyntivouti on yhteyshenkilömme ryhmämatkanjohtajien suuntaan. Sovit matkanjohtajien kanssa alennukset, saapumisajat ja ryhmälippujen maksu- ja toimitustavat.

Sinulla on tietenkin myyntitaitoja, ja olet tavoitteellinen tyyppi. Voit myös ottaa tämän pestin harjoittelupaikkana, jos se istuu opinto-ohjelmaasi.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Tämän päälle sovimme tosi mielellämme provisiopalkkion. Jos homma kiinnostaa, soita yhdistyksemme toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.


Talkookreivi

Talkookreivi on kallisarvoinen yhteyshenkilömme kaikkien talkoolaisten ja erityisesti nihtien suuntaan. Teet heidän kanssaan talkoosopimukset, ja tiimisi auttaa vouteja aikatauluttamaan nihtien työvuorot. Lisäksi ohjaat ihmisiä niihin tiimeihin, missä heitä tarvitaan. Sinun käsissäsi ovat kaikkien nimet ja yhteystiedot. Tiimisi hankkii myös talkoolaiskiitokset ja koordinoi talkooruokailut.

Sinulla on tiimissäsi kolme voutia:

 1. Työvuorovouti (pestattu)
 2. Talkoolahjavouti
 3. Talkooruokavouti

Sinulla pysyy käsissäsi taulukkolaskentaohjelma. Olet näppärä ja ihmisten kanssa toimeentuleva tyyppi.

Kreivipestistä pystymme maksamaan muutaman sadan euron palkkion. Jos homma kiinnostaa, soita yhdistyksemme toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.

 


Talkooruokavouti

Talkooruokavouti vastaa talkooruokien koordinoinnista. Teet ruokatilaukset, jaat ruokakupongit ja ohjeistat ihmisiä olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Välität eteenpäin ruokavaliotoiveet ja allergiatiedot.

Voutipestistä pystymme maksamaan noin sadan euron palkkion. Jos urakka kiinnostaa, soita yhdistyksemme toiminnanjohtajalle Sanni Hallanvaaralle numeroon 040 865 5915.

PS. Tätä postausta päivitämme jatkuvasti vastaamaan ajantasaisia tietoja.