Tuotantotiimistä esiintyy seuravaksi Karoliina

Keskiaikainen kevät tervehdys kaikille! Festivaalit rakentuvat vaihe vaiheelta ja meitä tekijöitä täällä kulisseissa hääräilee jo mukavasti.Tänä vuonna yksi heistä olen myös minä, Karoliina Ahokas. Olen ammattiopisto Tavastian matkailualan monimuoto-opiskelijana päässyt kurkistamaan millaista festivaalien suunnittelu on ja tohkeissani odotan elokuun festivaalien toteutusta ja tietysti myös sen myötä valmistumistani matkailupalvelujen tuottajaksi.

Olen keskiaikafestivaalien tuotantotiimissä päässyt monipuolisesti osallistumaan festivaalien suunnitteluun ja tutustumaan miten näin iso tapahtuma rakentuu. Itse festivaaleilla tulen toimimaan infopisteen voutina ja tapahtuman kuvaajien koordinoijana. Keskiaikafestivaalien Facebook-postaukset ovat olleet helmikuusta lähtien ja ovat myös tulevien festivaalien aikana, suurelta osin omaa käsialaani.

Festivaaleilla on huikean paljon muutakin mielekästä tekemistä ja minulla ehkä suurin haaste onkin se, etten innostuisi liikaa ja ahnehtisi liian paljon erilaisia tehtäviä itselleni.Siitäpä hyvänä aasinsiltana mieleeni tuli, että meillä on parhaillaan talkoolaisrekrytointi menossa ja on ollut upea huomata kuinka kivasti ilmoittautujia on jo tässä vaiheessa kertynyt. Meillä tulee olemaan älyttömän huikea keskiaikainen porukka kasassa elokuun festareilla. Jos kiinnostuit talkoolaishommista, niin käy ihmeessä kurkkaamassa talkootehtävien sisällöt ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä Hämeen keskiaikafestivaalien verkkosivuilta. Itse olin viime kesänä ensimmäistä kertaa talkoolaisena ja tässä sitä nytkin ollaan, tosin tällä kertaa opintojeni kautta. Keskiaika tempaa helposti mukaansa! Olenkin oppinut paljon täällä tämän harjoitteluni aikana, niin keskiajasta kuin myös nykyajasta ja tapahtuma-alasta yleisestikin. 

Silloin, kun en ole keskiajalla, olen todennäköisemmin kotitilallani Nalpakan alpakkatallilla hoitamassa eläimiäni. Muutin seitsemän vuotta sitten takaisin Janakkalaan, lapsuuden kotiini. Siellä kotini pihapiirissä minulla on alpakoita ja lampaita.Rakastan asua täällä maalla luonnon lähellä. Sen vastapainoksi tapahtuma-ala tuokin tervetullutta menoa ja meininkiä, sillä kaipaan elämääni myös elämyksiä ja iloisia ihmisiä. Elämääni ilahduttaa myös kiinanharjakoirakaksikko ja neljä cornishrex-rotuista kissaa. Jos kaiken tämän eläimellisen menon jälkeen minulle jää aikaa, niin käytän sen usein näpertelemällä jotain. Tykkään opetella uusia asioita ja arvostan käsillä tekemisen taitoa suuresti. Olen muun muassa opetellut leipomisen saloja, makramee solmuja, neulomista, ompelua, puun polttokoristelua, aitauksien rakentelua, nokipannukahvien keittoa ja kerppujen tekoa.

Pysykää terveinä!

Nähdään elokuussa Hämeen keskiaikafestareilla!

Aurinkoista kevättä ja paljon iloa kaikille!

<3 Karoliina <3