Partoja, kilttejä, vilu, bodhrán-rumpu, villi meno ja energinen kelttikokoonpano soittamassa perinteistä irlantilaista ja skotlantilaista musiikkia. Mitä muuta kukaan voisi elämäänsä kaivata? Paitsi tietysti, jos sattuu olemaan siivousvouti. Hän huokailee teatraalisesti jo etukäteen, sillä Isaran saapuminen festivaaleille tietää putoilevia housuja ja kadonneita paitoja.

Ehkäpä juuri siksi esiintyjillä on kiltit, sillä tässä vauhdissa pysyvät vain harvat vaatekappaleet. Jo 11 vuotta yleisöjään villinnyt Isara tanssittaa festivaaliyleisöä sekä perjantaina 16.30 että lauantaina klo 12 ja 20.30. Luvassa on riehakkaita juomalauluja, merimieslauluja, irlantilaisia kansantansseja unohtamatta tietenkään haikeita ylämaan balladeja.

Kelttiyhtye Isara julkaisee uuden albumin.

Uusi levy suoraan tehtaalta festivaaleille

Edessä on suuri juhla siinäkin mielessä, että Isara tuo Hämeen keskiaikafestivaaleille kirjaimellisesti uunituoreen levyn. Se haetaan vielä suorastaan höyryävänä tehtaalta torstaina ja kärrätään siltä seisomalta festivaaleille. Levyn nimi on Daraich Ard  eli korkea tammi ja se kätkee sisäänsä  suorastaan linnanhenkisiä tunnelmia kelttihenkeen.

Isara villitsee festivaaliyleisöä siis kolmeen otteeseen ja näille keikoille kannattaa ehdottomasti linnoittautua eturiviin.

Pakkaa reppuusi vaihtohousut ja osta lippusi festivaaleille nyt.

Kuvat: Juha Kaistila