Hämeen Keskiaikafestivaali toteutetaan jälleen elokuussa 14.-16.8.2020.
Pitkien pohdintojen ja tarkan harkinnan jälkeen Hämeen Keskiaikatapahtumat on päättänyt toteuttaa perinteisen festivaalinsa jälleen Linnanpuistossa. Nyt on vuorossa jo 21. tapahtuma ja teemana on magia ja myytit.


”Olemme koko tämän vuoden vieneet järjestelyjä systemaattisesti eteenpäin. Mutta samanaikaisesti olemme tarkasti seuranneet valtiovallan linjauksia, mitä on mahdollista tehdä, mikä on kiellettyä, mitkä ovat suositukset ja rajoitukset” kertoo festivaaljohtaja Ville Ketonen. ”Näitä ohjeita noudattaen uskallamme festivaalin toteuttaa ja ehdottomasti myös me toteutamme tapahtuma turvallisuus ja terveys edellä”Ketonen jatkaa.


”Koronan aiheuttamat rajoitukset, ovat muuttaneet alueen toteutussuunnitelmaa, sisään- ja uloskäyntien rakennetta, taverna-alueen kokoa ja muita järjestelyjä. Ja reagoimme uudelleen, jos uusia rajoituksia tulee” kertoo Keskiaikatapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mervi Käki


Festivaali on kovasti kiinnostanut markkinakauppiaita ja tapahtumaan on ilmoittautunut jo n. 120 kauppiasta, joka on ennätysmäärä. ” Olen tosi iloinen tuosta kauppiasmäärästä. Sen sijaan kävijämäärää onkin sitten jo vaikeampi ennustaa. Viime elokuussa tapahtumassa vieraili huikeat 28 500 vierasta, mutta tämä vuosi voi koronan vuoksi joko rajoittaa kävijöitä tai sitten onkin patoutunutta tarvetta lähteä liikkeelle, kun suurin osa isoista tapahtumista on peruttu. Lähdemme itse ajatuksissamme varovaisin luvuin” miettii Mervi Käki.


Myös festivaalin monipuolinen ohjelma on jo lähes saatu kasaan. Ohjelmaa on tarjolla jälleen kaikenikäisille. Päiväsaikaan ohjelma painottuu nuoremmille, mutta illalla aina keskiyöhön asti aikuisille. Tämän vuoden teema Magia ja Myytit näkyy niin markkinatorilla kuin ohjelmassakin. ”Joidenkin ulkomaalaisten esiintyjien osalta saapuminen on vielä epävarmaa matkustusrajoitusten vuoksi. Mutta heidänkin osaltaan meillä on valmiina korvaavia artisteja. Laadusta emme tingi, teemme tapahtumaa
kunnianhimoisesti. Tapahtuma tulee olemaan elämys kaikille aisteille, jossa tuoksut, hajut ja maut sekoittuvat. Tänäkin vuonna ohjelmassa on mittelöitä, hevosturnajaisia, tuliturnajaisia, monenlaisia työnäytöksiä puistossa ja niin aateliston kuin rahvaankin pitoihin vanhassa linnassa” Ketonen kertoo.


Lisätietoja:
Hämeen keskiaikafestivaali, Festivaalijohtaja Ville Ketonen, puh. 040-5741496

Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy, hallituksen pj. Mervi Käki, puh. 040-7424054


Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy on hämeenlinnalainen yritys, jonka omistaa Hämeenlinnan keskiaikayhdistys ry. Keskiaikatapahtumien tunnetuin tapahtuma on vuotuinen Hämeen Keskiaikafestivaali. Sen lisäksi yhtiö järjestää pienimuotoisia tapahtuma Hämeenlinnan seudulla. Yhtiö järjestää tilauksesta esimerkiksi keskiaikateemaisia yritystilaisuuksia ja tekee keskiaikaisia tapahtumia yhteistyössä esimerkiksi kuntien kanssa. Yhtiöllä on laaja puku- ja tarpeistovuokraamo, se harjoittaa myös catering-toimittaa ja välittää elävöittäjiä.