Kuva: Corvus Corax

Corvus Corax vetää täysiä lavoja Keski-Euroopassa

Saksalainen Corvus Corax tunnetaan keskiajan Rolling Stonesina. Yhtye on kiertänyt lavoja neljällä vuosikymmenellä, eikä meno hyydy millään.

Tänä kesänä coraxit tulevat ensimmäistä kertaa Suomeen, Hämeen keskiaikafestivaaleille 14.–18.8. Hämeenlinnaan. Corvus Corax on kiertänyt muuta maailmaa ahkerasti. Kotimaassaan yhtye on nähty Wackenin lavalla, jossa bändin vastaanotti täysi yleisö. Yhtye on nähty Euroopan lisäksi muun muassa Japanissa, Kiinassa, USA:ssa, Venäjällä ja Meksikossa.

Corvus Corax on Suomessa yllättävän tuntematon, ja niinpä meidän on syytä hävetä suppeaa musiikkitietouttamme. Legendaarinen elokuvasäveltäjä Hans Zimmer on käyttänyt coraxien musiikkia Ironclad-leffassa, ja bändi on soittanut myös Game of Thrones -sarjassa. Heidän musiikkiaan on kuultu yhtä hyvin BBC:n dokumenteissa kuin Dragon Age -tietokonepelissä.

Corvus Coraxin soittimia ovat muun muassa jättirummut, säkkipillit ja muut autenttiset instrumentit. Asut ovat sekoitus viikinkifantasiaa ja soturiromantiikkaa, ja niinpä kuuntelijakunta on kokoonpano viikinkiharrastajia, keskiaikakansaa ja metallifaneja.

Hämeen keskiaikafestivaali Hämeenlinnan Linnanpuistossa 14.–18.8.2019. www.keskiaikafestivaali.fi